
Compania Fotosolar Energy nu doar că îndeplinește cerințele impuse de reglementările proiectelor de cofinanțare guvernamentală precum Electric UP, ci redefinim un audit energetic ca pe o investiție esențială pentru competitivitatea și sustenabilitatea afacerii tale. Într-un peisaj economic din ce în ce mai competitiv și sub presiunea schimbărilor climatice și a crizei energetice, companiile care se adaptează și își optimizează consumul de energie vor deveni lideri de piață.
Audit Energetic Electric UP

Conform Ghidului de Finantare Electric Up, este necesara la depunerea proiectului existenta unui raport tip Audit Energetic Electric UP, ce privește consumul actual si cel estimat pentru 12 luni consecutive sau perioda corespondenta din activitatea sezoniera. Aceasta analiza energetica pentru proiectele Electric UP poate fi realizata doar de catre un Auditor Energetic acreditat de catre Ministerul Energiei.
Cand avem nevoie de Audit Energetic Electric Up?

A. Conform Ghidului de Finantare Electric Up, raportul unui Audit Energetic Electric UP realizat de catre un Auditor Energetic acreditat de catre Ministerul Energiei, se depune in prima etapa, impreuna cu restul documentelor solicitate de Ghid.
B. De asemenea, pe perioda post-implementare proiect, timp de 5 ani trebuie realizat anual un Audit Energetic Electric UP pentru a evolua performanta sistemului instalat.
Cum facem un Audit Energetic Electric UP?

Un Audit Energetic Electric UP se realizează pe baza conturului energetic definit, după care se concepe un raport de analiză energetică a consumului de energie electrică actual și/sau estimat, pentru validarea curbei de consum de energie electrică pentru 12 luni, a dimensionării sistemului fotovoltaic, inclusiv proiecție producție/consum propriu energie electrică, folosind instrumentul PVGIS, conform calculelor efectuate folosind baza de date cu radiația solară PVGIS Sarah, realizat de un instalator atestat ANRE, auditor energetic și/sau manager energetic acreditați de către ME, având în vedere raportul de performanță (performance ratio);

Cât costă un Audit Energetic Electric UP?
Prețul pentru un Audit Energetic Electric UP diferă de la un proiect la altul, datorită tipurilor diferite de activitate, mărimea și tipologiei industriei în care activează clienții. Trimite solicitare de ofertă, detaliile necesare și oferim răspunsul în maxim 24h.
Compania noastră oferă o gamă completă de servicii pentru a sprijini beneficiarii finali în fiecare etapă a proiectului ElectricUp:

Expertiză în audit energetic Electric UP
Validarea consumului energetic proiectiv face ca acest Audit Energetic Electric UP să fie necesar pentru a demonstra consumul energetic dorit obținerii finanțării.

Monitorizare și raportare post-implementar
- Realizăm anual raport de Audit Energetic Electric UP pentru a evalua performanța sistemului instalat.
- Transpunem tabelar și grafic analiza datelor de consum orar, zilnic și săptămânal.
- Interpretăm rezultatele și extragem concluzii privind dinamica de evoluție a consumurilor.
Mai jos se regăsesc principalele mențiuni din ghidul Electric Up în care este menționată necesitatea utilizării unui raport/audit energetic:
ART. 8 – Etapele programului
(3). i) Perioada de implementare a unui proiect se consideră primele 12 luni de la semnarea contractului de finanțare, termen în care Beneficiarul încarcă în aplicația informatică certificatul de racordare și încheie toate formalităţile privind recepţia și punerea în funcțiune a sistemului de panouri fotovoltaice,a sistemului de stocare a energiei produse, a stației/stațiilor de reîncărcare și a sistemului electric alternativ de încălzire/răcire, încarcă facturile și face dovada contractării serviciilor unui auditor energetic/manager energetic pentru întocmirea raportului de monitorizare a funcționalității și durabilității proiectului;
ART. 13 – Criterii de eligibilitate pentru validarea operatorilor economici
b) Intocmeste și prezintă o analiză energetică privind consumul actual și cel estimat pentru 12 luni consecutive sau perioada corespondentă din activitatea sezonieră, după caz; analiza energetică va fi elaborată de către un auditor energetic/manager energetic acreditat de către ME;
Art. 20. Documente necesare Beneficiarilor în vederea finanțării
i) raport de analiză energetică a consumului de energie electrică actual și/sau estimat, pentru validarea curbei de consum de energie electrică pentru 12 luni, a dimensionării sistemului fotovoltaic, inclusiv proiecție producție/ consum propriu energie electrică folosind instrumentul PVGIS, conform calculelor efectuate folosind baza de date cu radiația solară PVGIS Sarah, realizat de un instalator atestat ANRE, auditor energetic și/sau manager energetic acreditați de către ME, având în vedere raportul de performanță (performance ratio);
Monitorizarea beneficiarilor:
ART. 28 – Dispoziţii generale
d) în perioada de monitorizare, Beneficiarul va întocmi şi va transmite anual în format electronic, de la finalizarea proiectului, un raport referitor la funcţionalitatea sistemului de panouri fotovoltaice, a sistemului de stocare a energiei electrice produse, a stației/stațiilor de reîncărcare, precum și a sistemului electric alternativ de încălzire/răcire, derularea activităţilor și o analiză energetică. Acesta va viza inclusiv raportul de funcționare a sistemului, cu obligativitatea menținerii în funcțiune optimă pe întreaga durată de monitorizare cu o curbă de depreciere de maxim 15%, iar în cazul sistemelor de stocare a energiei, cu o curbă de depreciere de maxim 40%.

Obține un Audit Energetic Electric UP
Furnizăm analiză energetică Electric UP, realizată cu auditor sau manager energetic acreditat de Ministerul Energiei prin Direcția Eficiență Energetică.
Un Audit Energetic Electric UP înseamnă să îți adaptezi afacerea la standardele viitorului. Crearea unei infrastructuri energetice eficiente astăzi nu doar că îți va aduce economii și beneficii pe termen scurt, dar îți va pregăti afacerea pentru viitoarele cerințe ecologice și pentru piața globală în continuă schimbare.